DonauFest a jeho špeciality videlo a ochutnalo 8000 ľudí

09.09.2013 Bratislava

Bratislava 8. septembra (TASR) - Tohtoročný festival DonauFEST navštívilo počas štyroch festivalových dní približne 8000 návštevníkov. V programe festivalu vystúpilo viac ako 100 účinkujúcich zo Slovenska i zahraničia.

Multižánrový festival ponúkol nielen umelecké vystúpenia, ale bol takisto prehliadkou gastronómie krajín, ktorých spája rieka Dunaj. Bratislavčania, ale aj mnohí turisti mali možnosť ochutnať pochúťky ako bryndzové halušky, strapačky, pleskavicu, jelení guláš s viedenskou knedľou, držkový perkelt, skvelý domáci maďarský chlieb s oškvarkami z mangalice, mangalicový perkelt, bratislavské rožteky či typické nemecké klobásky.

"Záujmu Slovákov, ale aj zahraničných turistov o kultúru, tradície a gastronómiu krajín dunajského regiónu sa pochopiteľne tešíme a veríme, že aj ďalšie podujatia, ktoré pripravujeme, budú plnohodnotnou súčasťou diania v Bratislave", uviedla riaditeľka projektu Martina Luknárová.

Prvý ročník DonauFEST-u bol pokračovaním festivalu, ktorý sa septembri 2012 konal na bratislavskom Hlavnom námestí pod názvom DanubeFest. Festival s novým názvom sa tentoraz uskutočnil na nábreží Dunaja v blízkosti obchodného centra.

Festival sa konal pod záštitou primátora hlavného mesta Bratislava Milana Ftáčnika a bol vyvrcholením Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2013.
 

Vyberte región